Monday, February 7, 2011

Coraline 3d Dvd Not The Same

Vini Naturali a Roma

Notevole l’evento sui vini naturali al quale ho partecipato sabato scorso.

Molti i produttori, circa 80, con i quali confrontarsi, parlare, scambiarsi commenti e pareri. Tanti vini interessanti degustati, molte conferme e non poche piacevoli sorprese.

Tra tutti quelli che mi hanno colpito in modo particolare:

Stefano Amerighi - Syrah 2007. A wine dedicated to the pleasantness, beautiful, elegant and structured. Not too opulent and finally outside the usual model of Italian syrah with regard to taste and olfactory sensations. Finally "nopepeneroadognicosto!

Ar.Pe.Pe. - Here we are at a confirmation. All excellent wines. In particular, the Rhaetian Sassella Star 2004 and the magnificent Red Cliffs Reserve 1999. Bouquet and crisp. Taste balance superlative.

A'Vita - great Cirò A'Vita 2008, but even greater in 2009, with spectacular minty aromas, good structure, very drinkable.

Giampiero Bea - the fantastic Pipparello 2005. The nose gives off complex fruit tones r bones c onfettura, cocoa, leather. The taste surprised as always very present tannins but fine, as well as a persistent record.

The Biancara - legendary Angie Maule never ceases to amaze us. The 2009 has a mineral Sassaia unparalleled. The mouth is full, broad, balanced. Just as the 2008 San Tocai So, with a unique elegance.

Bonavita - this tiny DOC Faro is truly a revelation. The Lighthouse, 2007 to try. Deep, fruity, pleasantly spicy, mineral. Good!

Chaplain - again for confirmation. Barolo Otin Fiorin 2006, a march more than in 2005. Bouquet of violets and tobacco products in all. Sip warm, fruity and persistent.

the Consortium Vigneri - The consortium had many wines. Among these, in my opinion, the best tasting of white: White Pumice 2009. Here stands the sandy soil / volcanic. Floral perfume blend with the mineral stone. I felt the best red instead of the consortium de 2009 Etna Rosso I Vigneri. Incredible how the nose and palate are clearly visible especially on the notes of lava stone, spices, and smoked notes. A wine that you can not get in the cellar.

Cotar - I only tried the white Malvasia, and Sauvignon Vitovska, I am pleased to report it. Very elegant, with beautiful aromas of tropical fruit and medicinal herbs that come back in aftertaste. Slightly more disappointing the other two, mostly because too simili tra loro.

Tenute Dettori : vasta gamma e qualità altissima su tutta la linea: vini grandiosi il Dettori 2007 ed il Tenores 2006. Mi soffermo su questo appena citato. Apre con aromi di mirto, maggiorana, macchia mediterranea. Equilibrato e persistente. Un vino sensazionale.


La Visciola : un Cesanese del Piglio veramente ben fatto. Molto interessante il Priore 2009, lontano dai soliti stereotipi.

Graci : siamo sull’Etna e arriviamo a “Quota 600”… Questo rosso, l’Etna Quota 600 2008 ha tutto quello che ti aspetti da un vero vino etneo. Fresco, rotondo, sapido, eterno. Un must.

Giovanni Montisci : gran bel personaggio questo produttore che presenta il suo vino, Il Barrosu Riserva 2008. Devo dire che ne sono rimasto affascinato. Potente, di great body, but also lean and tasty. Good news.

Giuseppe Rinaldi : How not to celebrate Bruno Le Coste Barolo? (2006). The wine .. what about ... Clean, balanced, perfect. Obviously, it's a youngster. But put it in the basement .. We talk a few years ...

San Fereol : Dolcetto is their flagship wine, you see, feel. Fruity, fragrant aromas of raspberry, pomegranate, spice and mint. Tasty and fresh to taste, with very long final.

Stella di Campalto : la giovane produttrice ha portato il Rosso di Montalcino 2008, il Brunello 2007 e lo splendido Brunello 2005, inizialmente chiuso ma dopo qualche minuto nel bicchiere sprigiona aromi di fiori rossi appassiti, humus e sentori ematici. Sorso fresco, pieno ed equilibrato.

Emidio Pepe : qui non c’è bisogno di presentazioni. Due i trebbiano provati. 2008 e 2006, quest’ultimo già con l’impronta dei trebbiano a cui Pepe ci ha abituati. Poi la mini-verticale dei Montepulciano: 2007, 2005, 2003, 2001, 2000. Ottimo il 2003 nonostante the difficult and extraordinary vintage 2000 and 2001 (the '01 head and shoulders above the others).



Klinec : excellent Modana , a blend of Ribolla Friulano, Verduzzo, Malvasia and Chardonnay. Aromas of white flowers, honey, vanilla and fresh taste and silky. The Rebula as good, beautiful expression of Ribolla Yellow, with aromas that recall fresh herbs, exotic fruit and citrus.


For more details please visit the blog " Tasting at Grapes "

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