Thursday, June 3, 2010

Mammal Respiration Cold Vs. Warm

SADA DALL'INDUSTRIA ALIMENTARE AL RIFUGIO DI CASALE MARITTIMO





Between Volterra, Casale Marittimo and Montscudaio extends the property of David Sada, himself the son of a Lombard family of industrialists in the food sector, but now Tuscan adoption. One area of \u200b\u200bhis choice among many, as once elected by the Etruscans, as a refuge and laboratory for ideas. David is a fine person, a lover of beauty in art and in its originality and good wine. Sada In fact the wines are born under the star elegance and sophistication that comes from an expert blend of Cabernet Sauvignon and Franc and Petit Verdot, created by Maurizio Castelli. Red wines are bibbonesi by birth, in the border area of \u200b\u200bBolgheri and shows over the balsamic imprinting bevibivilità of the terroir that makes them important and enjoyable at the same time on every table. While the Vermentino and Casali and grows in a cote, which opens to the sea wind. Only the bull that stands in the label seems to make a show of muscle certainly not sought after wine, but instead is a symbol of strength and radiance of the character Sada. Vertical
Baldor
50% cabernet sauvignon, montepulciano44%, 6% alicante, only steel
2008 mediaintensità ruby, the nose is immediately fruity, with sweet caramel note, only to be flowery. Input thin dui good drinkability, finish is warm and slightly herbal-minty.
2007
ruby \u200b\u200bfruit with intact spicy fruit sottospirito dolceper then turn. in the mouth with a thin vein of liquorice and balsamic (resin), a little bitter end.
2006
ruby, opens with a slight reduction, then open adu fruit jam and roasting. still has hints of meat and minerality on the nose. The taste is soft, yet subtle, with smooth tannins and licorice dynamics. final is the balsamic vinegar.

vertical Carpoli
50% cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot
18/24 months in one third new barrels.
2008 ruby \u200b\u200bwith good intensity and purple. the nose is still quite prevalent notes of vanilla, but makes its way to an intense fruity mora e mirtillo, conce ntrato e croccante,ancora dinamicamente fruttato. in bocca è gustoso e anbcora fruttoso con una grande aspettativa.
2007 rubino leggermente granato
i profumi sono di fruttta macerata e dolci e balsamici. chiude una sensazione floreale e di cipria.in bocca è sottile, tendezialmente morbido, dinamico con un finale caldo con aromi di liquerizia.
2006 granato intenso, i profumi balsamici e di macchia editerranea sono d'esordio, poi virano verso la terra, spezie dolci e cannella. al gusto è caldocon buona morbidezza, i tannini eleganti. il finale è un pò asciugante.
2005
rubino pieno. Al naso parte con nprofumi ematici di carne e balsamici, aprendosi denota una fruttosità carnosa di amarena e mora matura, per poi ampliarsi in cuoi e tabacco biondo. in bocca è pieno,ancora fruttato e con tannini integrati. il finale è lungonfruttato-speziato dolce.

il denominatore comune è l'eleganza e la sottigliezza d'ingresso in bocca e il calore e la morbidezza data dall'alcol. fra i sentori la balsamicità che ancora si riafferma con tipicità della costa tirrenica toscana.

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