The tasting was kindly provided by Fabio Cagnetti that occasion he presented his new project, the PostVino, which consists of a "buying group open to non-ordinary wines.
Pioneer di questa idea è lo statunitense Jon Rimmerman che ha rivoluzionato il mercato del vino negli USA.
Fabio, qui in Italia, propone di seguire i passi di Rimmerman come risposta alla crisi della rete distributiva dei prodotti enogastronomici, attualmente incapace di evolvere ed adattarsi alle moderne esigenze di mercato.
Tutto funziona tramite una mailing-list non vincolante. Chi si iscrive sarà aggiornato sulle offerte che si prospettano essere vere chicche di produttori poco presenti sul mercato e/o per annate ormai introvabili nell’ambito della consueta distribuzione.
Inoltre l’aspetto altrettanto important will be the price, almost ex-cellar, with no purchase limits and the possibility of splitting purchases to reach the amount of 6 or 12 bottles before sending the request.
http://ilpostvino.com/ The website (online soon) will be available the following sections:
- Offers: where you will find time to Once the best selections of Italian and foreign niche
- Treasures Vintage: section devoted to wines mature with old vintages at affordable prices
- Insider: here will be included tasting notes, travel and events with Fabio on the evaluations.
- Not only wine will be a section relating to the world exactly gourmet, "NONSOLOVINO"
- Events: it will be the sectional dedicated to wine tasting.
Carema Let us return to the cellar Producers of Nebbiolo Carema.
The following few lines about my impressions relating to wine tasting:
Carema 1970 White Label Reserve:
nose that hides fairly oxidized and ethereal notes of wet leaves. The mouth is still fresh, but soon gave closing.
Carema 1971 Red Label:
smell is still fruity with clean mineral notes and hints ethereal. The entrance is very tasty and fresh. Large estate, the better.
Carema 1974 Etichetta Rossa:
anche qui spiccano i sentori terziari con note medicinali e smaltate. Bocca dolce e discreta sapidità.
Carema 1978 Etichetta Rossa:
in evidenza aromi di caffè e legno umido. In bocca è meno incisivo dei precedenti (’70 a parte). Chiude un po’ corto.
Carema 1978 Etichetta Bianca Riserva:
deciso aroma di tabacco, poi concia e muschio. Assaggio dinamico e fresco e ancora con ritorni fruttati. Bello, in forma smagliante.
Chiudo invitandovi a visitare il blog di Andrea Petrini che ha organizzato questo magnifico evento! http://percorsidivino.blogspot.com/
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